AROM’E DHEUT TIM nga Bedri Alimehmeti


BEDRI ALIMEHMETI
“Mjeshter i Madh”
“Fisnikeria Tiranase”

AROM’E DHEUT TIM

Ditėn e ikjes një grusht dhe nga toka jote
E mora me vete o i shtrenjti qyteti im
Dhe oh, më e embla arom’e kësaj bote
Nuk m’u nda viteve të gjatë në mërgim

Dhe sa herë o Zot më përveloi keqas malli
Dhe sa herë u gjenda në pozitë të vështirë
Nga gjoksi e coja te buzët e prehja te balli
Arom’e dheut tënd Tironë m’ka përtërirë