BLOG

Tregtarёt tiranas nёn presionin e regjimit komunist 1945

Tregtarёt tiranas nёn presionin e regjimit komunist 1945 Qeveria komuniste shqiptare kishte filluar politikёn e tatimit tё jashtёzakonshёm mbi fitimet e luftёs me ligjin e datёs 11 janar 1945. Nga kjo politikё tepёr negative ekonomike pёr vendin, nuk ishin dёmtuar vetёm interesat e tё huajvenё Shqipёri, por mbi tё gjitha interesat e vetё shqitparёve. Tregtari …

Tregtarёt tiranas nёn presionin e regjimit komunist 1945 Read More »

Mësimet e një Vizite të Çmuar

Nga Arben Tafaj Vizita në atdhe’ e mjekes shqiptare Lindita Çoku shënoi një ngjarje të rëndësishme për shoqatën Tirana. Kardio-kirurgia tashmë e mirënjohur në Shtete të Bashkuara solli më shumë sesa shpirtin dhe kontributin e një tironsje, të vetëdijshme për rëndësinë e rrënjëve në jetën dhe perspektivën e një njeriu të suksesshëm. Ajo solli frymën …

Mësimet e një Vizite të Çmuar Read More »

PA INTEGRIM RREZIKOJMË DIKTATURËN

Nga Arben Tafaj Rrëzimi i kandidaturës së Shqipërisë për hapjen e negociatave me Bashkimin Europian është thuajse i pashmangshëm. Ndërsa problemi kryesor mbetet se asnjë instrument tjetër nuk mund të influencojë mbi qeverinë Rama për t’u sjellë ndryshe me pushtetin. Në këto kushte, Rama mund të instalojë diktaturën dhe asgjë nuk e pengon ta bëjë. …

PA INTEGRIM RREZIKOJMË DIKTATURËN Read More »

RILINDJA NUK I HAP DOT NEGOCIATAT

Nga Arben Tafaj Gjermanët kanë qenë në krye të grupit ndërkombëtar që kërkonte shkarkimin e menjëhershëm të Saimir Tahirit si ministër rendi – bashkë me francezët dhe britanikët, në kohën që Edi Rama e mbronte atë me fjalime politike. Mbrojtja e fundit që ju dha Tahirit nga gjykata – me një vendim që qartazi I …

RILINDJA NUK I HAP DOT NEGOCIATAT Read More »