SHOQATA NE MEDIA

Mediasat interviste per Shoqaten Tirana

Interviste e z. Arben Tafaj ne vitin 2008 ne tv.Mediasat mbi rolin e Shoqates Tirana ne jeten e qytetit. “Krahas marredhenieve me shoqata analoge te Shqiperise si Shoqata Durresi Dibra, Elbasani, Kavaja etj, shoqata jone mban lidhje edhe me shoqatat kulturore te rajonit shqipfolese te Ulqinit , Tetoves, Prizrenit, Dibres madhe etj”.theksoi z. Tafaj. https://www.youtube.com/watch?v=beoaA0FTTNk

Ora news Bisede 03.07.2010

Zgjedhjet per organet drejtuese dhe kryetarin e Shoqates Tirana te mbajtura me 23.04.2010 u pasuan me nje fushate te re antarsimesh te cilat kulmuan me nje takim te hapur ne TOB me 1.07.2010! Kjo ishte tema e bisedes ne sdudio Ora News me gazeteren Kozeta Kurti!Ne kete bisede z. Tafaj shpalosi objektivat e Shoqates Tirana …

Ora news Bisede 03.07.2010 Read More »

Arben Tafaj ne emisionin Kioska Ora News date 12 shkurt 2010

Shoqata Tirana feston javen e aktiviteteve për nder te 90 vjetorit të Tiranes Kryeqytet. Vizita ne shkollen Kongresi Lushnjes, që hapi siparin e aktiviteteve, pasohet me emertimin e dy rrugeve te Tiranes : “Jorgji Jorgoni” dhe “Hasan Petrela”. Ne diten jubilare të 11 shkurtit, vizita në Prefekturen e Tiranes si shprehje e drejtimit te qytetit …

Arben Tafaj ne emisionin Kioska Ora News date 12 shkurt 2010 Read More »

Pasdite ne TV Scan 26 12 2011

Njesia Bashkiake 8 perfiton shtese buxheti per vitin 2012! Arsyeja per kryetarin e njesise z. Arben Tafaj vjen si rrjedhoje e permirsimit te performances se perdorimit te buxhetit per periudhen paraardhese, por edhe si rezultat i vlersimit objektiv te nevojave te kesaj njesie nga Bashkia Tiranes! https://www.youtube.com/watch?v=2Sto2s3a7GY

Vizioni i pasdites 06 12 2013 ne Vizion Plus

Sofra Tiranase 2013 ne “Vizjoni i Pasdites” me Pajtim Strugen dhe Big Basta pjesmarres ne kete edicion. Ruajtja e muzikes tradicionale, mbajtja gjalle e formave burimore te saj duke servirur ne menyre racionale dhe numra te muzikes moderne, eshte nje nga qellimet e Shoqates Tirana ne realizimin e misionit te ketij spektakli! https://www.youtube.com/watch?v=2PphCHDT7y8

Emisioni i mengjesit I ftuari i dites 17 03 2010

Kartat e identitetit dhe pesaportat biometrike nje proces ne mbarevajtje ne Njesine Bashkiake 8. Kryetari Arben Tafaj , denoncon mungesen vemendjes se Bashkise se Tiranes ne lidhje me festimet e 90 vjetorit te Tiranes Kryeqytet duke mos e vlersuar as si feste lokale 11 shkurtin. https://www.youtube.com/watch?v=DF3-p_pM2MY

Bashkepronesia e detyruar

Bashkepronesia e detyruar ne komunitet si nje levizje e domosdoshme e pushtetit vendor! Kryetari i Njesise Bashkiake 8 z. Arben Tafaj shprehu nevojen per kete ligj te ri, dhe menyren e perfshirjes se Njesive Bashkiake ne kete proces! https://www.youtube.com/watch?v=RlDX3VVcVug&feature=youtu.be

Emisioni Ora 0:00 ne UTV date 15 02 2012

Kryetari i Shoqates Tirana i ftuar ne studio me rastin e 92 vjetorit te shpalljes Tiranes Kryeqytet! Aktivitete te shumta te Shoqates Tirana qe përkojne edhe me nje vizjon te ri te menaxhimit te qytetit si paralele historike te vitit 1920 vit kur Tirana de facto e mori kete status! https://www.youtube.com/watch?v=zeycn4gasNk

ArbenTafaj i ftuar ne emisionin “Mengjes” ne Ora News

Përkundrejt kulturës se mbijetesës Tirana ka ofruar kulturen e bashkjeteses per te ardhurit nga te kater anet e vendit. Roli absorbues i kultures tiranase në mikro purjet kuluraliste dhe shnderrimin e saje në kulturën perfaqesuese kombetare! Faktoret e asimilimt social dhe problematikat që sjell migracioni i brendshem nga të katër anët e vendit. Tirana si …

ArbenTafaj i ftuar ne emisionin “Mengjes” ne Ora News Read More »

Perurimi i Qendres Spitalore Bajram Preza

Me propozim te Shoqates Tirana, Spitali Universitar i Neurologjise, merr emrin e Akademikut “Bajram Preza”. Themeluesi i neurologjise shqiptare, mjeku model, i pa lodhur dhe human, tiranasi fisnik, qe me kontributin e tij la gjurme te pa shlyeshme ne shkencen e mjekesine. https://youtu.be/ca-6tVJO-EI

Kriza politike, ArbenTafaj i ftuar ne RTV Ora News

Shoqata Tirana sugjeron forcave politike ndryshimin e sistemit zgjedhor si instrumentin kryesor per te shmangur krizat ciklike dhe per ti dhene fund perfundimisht debatit mbi legjitimitetin e zgjedhjeve. Menyra e duhur per te arritur rezultatet e deshiruara do te ishte ulja ne tryezen e bisedimeve te paleve politike dhe jo vetem, ne nje diskutim gjithperfshires, …

Kriza politike, ArbenTafaj i ftuar ne RTV Ora News Read More »

Kryetari i Shoqates Arben Tafaj flet per Teatrin Kombetar

Teatri kombetar pjese e atentatit te qendres historike te Tiranes! Shoqata Tirana denoncon planin per shkatrrimin e qendres historike te qytetit! Betejen per mbrojtjen e Teatrit Kombeter Shoqata Tirana e sheh si vazhdim te levizjes se qytetareve te Tiranes nen moton: “Çfare do te bejme me historine?” filluar ne vitin 2008 qe ka te beje …

Kryetari i Shoqates Arben Tafaj flet per Teatrin Kombetar Read More »