BOTIME

LIBRI TIRANA – PERSONALITETE ”INTELEKTUALË TË HERSHËM”

PAK FJALE PER VËLLIMIN  TIRANA – PERSONALITETE ”INTELEKTUALË TË HERSHËM” Megjithëse ky vëllim, e të cilin ne e quajtëm “Intelektualë të hershëm”, i takon një fushe të ndryshme nga dy vëllimet e para, asaj të arsimit të lartë; përsëri kemi zbatuar të njëjtin standard e të përfaqësuar madje me të njëjtat kritere.Kriteri i parë, ai …

LIBRI TIRANA – PERSONALITETE ”INTELEKTUALË TË HERSHËM” Read More »

LIBRI TIRANA – PERSONALITETE “POLITIKE”

“PAK FJALË PËR VËLLIMIN TIRANA – PERSONALITETE ” POLITIKË ””] Libri apo vëllimi i katërt i kolanës “Tirana – Personalitete” i takon figurave të politikës, e natyrshëm pavarësisht bindjeve dhe idealeve që mbartën apo edhe që mbartin aktualisht ato. Për rrjedhojë, në këtë botim, të gjithë këto personalitete qendrojnë bashkë, ashtu si edhe pjesëtarë të …

LIBRI TIRANA – PERSONALITETE “POLITIKE” Read More »

LIBRI “TIRONA DHE TIRANASIT’

  Historia dhe vlerat e Tiranës e të Tiranasve janë pjesë e qenësishme dhe të lashta historise dhe vlerave të Kombit Shqiptar. Çdo perpjekje, për t’i parë ata veçmas dhe të ndara nga njëra tjetra, do të ishte një nismë e dështuar.Për to ka botime të shumta shkencore, historike dhe letrare, madje të hershme, nga …

LIBRI “TIRONA DHE TIRANASIT’ Read More »