Forumi Qytetar eshte nje projekt i ri i Shoqates Tirana dale nga takimi i 29 majit 2019, qe mblodhi ne nje tryeze te rrumbullaket intelektuale te njohur dhe te guximshem te vendit, pjese e akademise dhe historise kulturore Shqiptare dhe pjese integrale te antaresise se nderit te Shoqates Tirana. Ky projekt synon perfshirjen e inteligjences si perfaqesuese te cilesuar te publikut, ne procesin e vendimmarrjes me qellim hartimin e politikave zhvillimore afatgjata ne dobi te zhvillimit te qendrushem te qytetit.
Perfshirja e nji numri sa me te madh intelektualesh qe njohin mire burimet dhe fuqite konkuruese te qytetit dhe vendit!
Idete dhe propozimet e ketij forumi do ti percillen sipas rastit institucioneve ne menyre qe te institucionalizohet nje koncept funksional i presionit publik dhe kapaciteteve lobuese ne dobi te interesave te komunitetit tone dhe qytetit te Tiranes!.

28 Nentor 2013 festa Pavaresise dhe Çlirimit. Me rastin e 101 vjetorit te pavaresise kryetari i Shoqates Tirana z. Arben

Kryetari i Shoqates Tirana shprehet per procesin e demolimit te armeve kimike. Ai e konsideron nje problem te madh mjedisor

Lulzim Basha deklaron se pushteti vendor do jete bashkepunues me qeverine vendore por apelon se vendimmarrja duhet te jete ne

18.05.2011 Kryetari i Njesise Bashkiake nr 8, i ftuar ne emisionin Agon, tashme i rikonfirmuar per te treten here ne